pamučne gaćice

DIY pamučne gaćice

Pamučne gaćice su esencijalni dio vaše garderobe. Za izradu vam treba jako malo vremena i jako malo materijala. Možete iskoristiti običnu t-shirt majicu, komad pamučnog jerseya ili sličnog trikotažnog tekstila. Uz to, trebat će vam i elastika širine 0.5-1 cm, dužine 1.5-2m.

Kroj koji sam koristila je Studio Costura Mia panties , ali vi možete koristiti bilo koji besplatni kroj koji nađete na internetu (Acacia underwear, Maxine high waist panties, Mellysews).

Kroj printate sa zoom postavkama 100%. Ako se sastoji od više stranica koje trebate spojiti, napravite prema uputama kroja. Izrežite kroj i postavite ga na tekstil. Mia panties je kroj koji se može koristiti za izradu pamučnih gaćica i gaćica od čipke. Prednji dio gaćica se reže na preklopu tkanine, dok je stražnji iz dva komada. Srednji dio gaćica je također režemo 2 kom.

Kod šivanja gaćica koristite endlericu ili uski cik-cak šav na šivaćem stroju. Prvo spojimo dva stražnja dijela gaćica uskim cik-cak šavom.

pamučne gaćice

Postavite dijelove gaćica kako je prikazano na slici. Srednji dio za sada koristite samo jedan komad iako ste izrezali dva komada.

pamučne gaćice

Spojite srednji dio gaćica s prednjim dijelom (lice na lice) endlericom ili uskom cik-cak šavom.

pamučne gaćice

Drugu stranu srednjeg dijela spojite sa stražnjim dijelom gaćica (lice na lice) endlericom ili uskim cik-cak šavom.

pamučne gaćice

Gaćice okrenete tako da su licem prema gore i zarolate prednji i stražnji dio tako da leži na srednjem dijelu gaćica.

pamučne gaćice

Preostali komad srednjeg dijela gaćica postavite preko gaćica i poravnate rubove sa šavovima. Spojite obje strane srednjeg dijela endlericom ili uskim cik-cak šavom.

pamučne gaćice

Nakon što ste spojili, okrenite gaćice i dobili ste sada ovaj izgled. Šavovi međunožja su skriveni i neće iritirati prilikom nošenja.

pamučne gaćice

Spojite bočne strane gaćica endlericom ili uskim cik-cak šavom.

pamučne gaćice

S obzirom da je kod nas uglavnom teže nabaviti elastiku s dekorativnim rubom, upute su za običnu elastiku širine 0.5-1 cm. Postavite ju na rub gaćica, podesite cik-cak šav ( duljina 2, širina 2). Osigurate početak šava i šivate blago i minimalno rastežući elastiku za vrijeme šivanja. Kada dođete do mjesta početka elastike, preklopite jos 1 cm i osigurajte šav. Isto ponovite i kod otvora za noge.

pamučne gaćice

Preklopite elastiku spojenu s tekstilom i ponovno prođite cik-cak šavom, šivajući uz rub elastike. Ponovite radnju i na otvorima za noge.

Vaše gaćice su gotove 🙂

pamučne gaćice

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply